U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het Oude Feithenhof BovenaanzichtWonen in het Feithenhof

Het 'oude Feithenhof' (zoals het appartementencomplex in de volksmond wordt genoemd) is een rijksmonument gesitueerd in de oude binnenstad van Elburg waarin sinds 1960 16 seniorenwoningen zijn gevestigd. Ook jongeren kunnen reageren op leegstaande appartementen, 55+'ers hebben echter voorrang.

Het oude Feithenhof bestaat uit een hoofdgebouw met monumentale hoofdingang en daarvoor een binnenhof met rondom lage woningen. Dit hofje is bereikbaar vanaf de Ledige Stede via de authentieke poort van het Feithenhof.

Aan de achterzijde van het hoofdgebouw bevinden zich twee verdiepingen met woningen, wederom rondom een binnenhof.

Voor beschikbare woningen kijk hier .

Pluspunten wonen Feithenhof:

Elburg winkelstraat centrum

- Gesitueerd in de oude binnenstad
- Winkelcentrum op loopafstand
- Gemeenschappelijke tuin / binnenhof (alleen toegankelijk voor bevoegden)
- Gemeenschappelijke ruimte
- Fraaie vergader- cq. conversatiekamer beschikbaar om bv. verjaardagen te vieren.
- Aanwezigheid van een kelder en aparte fietsenberging in de Bloemsteeg
- Toezicht van een huismeester welke bereikbaar is voor kleine ongemakken

 

De woningen

het oude Feithenhof - Ledige Stede - Poortgebouw

De vier lage woningen (8-10-12-14) rondom het voorste hof hebben hun voordeur aan de zijde van het binnenhof. Deze tweekamerwoningen hebben een open keuken en beschikken over een ruime zolder.
De overige appartementen zijn ontsloten vanuit een gemeenschappelijke hal, bereikbaar via de huidige hoofdingang rechts naast het hoofdgebouw.

Op de begane grond aan de achterzijde van het hoofdgebouw zijn 5 woningen (16-18-20-22-24) van verschillende grootte gecreëerd. Op de eerste verdieping bevinden zich 6 woningen (26-28-30-32-34-42 )en op de 2e verdieping nog eens twee appartementen (36 - 38 ).

 

conversatiekamer het feithenhof

Gemeenschappelijk

Deze woningen kijken uit naar het binnenhof of een van de straten rondom het oude Feithenhof. De eerste en tweede verdieping zijn bereikbaar zowel met de trap als met een lift. Zie ook de plattegronden van het Feithenhof. 

In het karakteristieke hoofdgebouw waar vroeger de rentmeester met zijn gezin woonde bevinden zich nog een provisorenkamer en conversatiekamer welke zich in oorspronkelijke staat bevinden. In de fraaie provisorenkamer vergaderen sinds lange tijd de provisoren (predikanten) en tegenwoordig ook de 'Raad van Advies'.

De tegenoverliggende conversatiekamer kan door de bewoners gebruikt worden voor verjaardagen, dit in overleg met het bestuur.

De vier woningen rond de voorste binnentuin hebben eigen brievenbussen, voor de overige woningen bevinden de brievenbussen zich in het portaal bij de ingang.

De bewoners kunnen hun fietsen in de fietsenberging in de Bloemsteeg stallen en hebben de beschikking over een kelder/berging.


Onderhoud

Elburg van BovenElburg van BovenOmdat het Feithenhof een pand is met een rijke geschiedenis die van grote historische waarde is, worden op basis van een uitgebreid onderhoudsplan jaarlijks diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. 

De gemeenschappelijke ruimtes en de tuin worden onderhouden door verhuurster. In verband met dit onderhoud voor gemeenschappelijk gebruik wordt er naast de huur ook servicekosten in rekening gebracht.